duminică, 22 martie 2015


12 Martie 2015. Ziua Lui.Tort făcut de noi, procesul tehnologic :))))))))) aici
Handmade...imperfect.Dar...prea bun....prea ca la Maramu'...

ps. nu am avut timp să postez și pe interfața principală la timp, luna martie a fost foarte aglomerată, este luna cu cele mai multe activități județene și internaționale la care elevii mei participă, au fost olimpiadele, concursul de muzică francofonă- à propos, eleva mea din XI F s-a calificat din nou la faza internațională din luna mai-, cam toate sâmbetele mi-au fost ocupate, noroc de tati care a făcut ca să nu se cunoască lipsa mea de acasă ( cumpărături, curățenie, papa bun, etc). În general începând din luna ianuarie tot avem ce sărbători după Anul Nou: vine Ziua Mea, apoi Mărțișorul, apoi Ziua Femeii...apoi Dragobetele....apoi Ziua Lui...și uite așa vine perioada când la noi în casă se vorbește despre alegerea destinației de vacanță...vacanța mare...zic...Neapărat la mare ( nu a noastră, clar! a noastră e murdară...că doar de aia i se zice ” neagră”...așa lansasem eu cândva această vorbă și cred că mulți dintre tonți m-au crezut!, cei fără simțul umorului,- dar nici curată nu e marea noastră, dacă e să vorbim p-a dreaptă!!!:))))) Am setat blogulețul meu doar pentru prieteni, ținem legătura permanent prin mesajele private, iar educație prea multă nu mai fac eu pițipoancelor care mai trec p-aici când au acces, că tot degeaba, deși nu-mi ia mult timp și energie pentru că meseria mea este și de a educa needucații. Și o fac cu răbdare și de multe ori din milă pentru că nu toți oamenii s-au născut în familii din care au avut ce învăța. Ei/ele sunt produsul familiilor din care provin. 
Mie-mi place să râd de proști! Dar nu de toți, căci, precum am spus, nu-i nimeni vinovat de echipamentul genetic precar sau de mediul neprielnic de dezvoltare. Mie-mi place să râd de proștii (cocalari, melteni, maneliști sau pițipoance) care se bagă-n față sau în seamă. Iar ca să înțelegi reacțiile unor frustrați ar trebui să te cobori la nivelul lor. Știți ce am observat eu? Că proștii se plictisesc repede atunci când rămân singuri: ei se trezesc față în față cu golul lor interior, acolo unde nu găsesc nici un remediu. Iar televizorul, din ce în ce mai agresiv în trivialități, astupă golul celor etern plictisiți ( există case în care tv-ul funcționează toată ziua, și mai abitir după amiaza cam în jurul orelor 17...despre ei vorbesc eu aici, cei care agrează aceste emisiuni pentru că fac parte din lumea lor.) Iar acești etern plictisiți contribuie la gloria nulităților tot mai numeroase de la tv. 
Am apreciat mereu persoanele care, provenind din familii cu o joasă educație, sau chiar deloc, au încercat/încearcă mereu să -și depășească condiția, învățând de la alții. Mai grav e pentru alții care neavând pe ce clădi, copiază întocmai, iar acel copy-paste dă un rezultat dezastruos, fals, strâmb. Pour les connaisseurs...:))

VIAȚA-I RĂSPLĂTEȘTE PE CEI CE NU SE DAU BĂTUȚI!