miercuri, 3 ianuarie 2018

La mulți ani 2018!!!


Păstrăm tradiția: plimbarea de 1 ianuarie, prima zi din an...când facem bilanțul anului care a trecut și ne facem planuri faine pentru anul în care tocmai am intrat. Anul trecut a fost un an excelent și dorim să mergem pe aceeași linie și nu avem nici un motiv să nu fie așa. Anul acesta e mult mai simplu pentru că avem deja biletele de vacanță în buzunar, lucru la care ținem în mod expres. Apoi, sănătatea este o condiție pe care o invocă toată lumea de parcă ar veni din cer și nu de noi ar depinde acest lucru. Noi ne-am învățat lecția din timp pentru că suntem responsabili, și atunci nu sunt probleme. Ceea ce vă dorim și vouă, atât cât puteți înțelege că de voi depinde totul. Cine nu poate   înțelege, asta e, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!


PS. Anul acesta blogul meu face 10 ani...deci e an aniversar...la un moment dat voi posta un articol despre felul în care acest blog i-a  ajutat pe unii să  învețe  multe lucruri  și chiar le-a schimbat viața datorită celor citite aici. Lucru care-mi întărește convingerea  conform căreia eu am venit pe această lume ca să ajut. Cum unii au învățat că minciuna are picioare scurte, că tot ce afirm aici e cu argumente, lucruri verificate, deci adevărate. Învățați să vă recunoașteți greșelile iar când afirmați ceva veniți cu argumente, altfel sunt apă de ploaie, vorbe-n vânt, prostii de prostit proștii cu câteva clase primare. Noi discutăm aici la alt nivel, pentru înțelegerea bună a lucrurilor. Și pentru cei care pot înțelege!

Iar când proștii afirmă  prostii, ...nu trebuie decât să ne exprimăm părerea astfel încât proștii să fie puși la locul lor. Ei nu înțeleg că prost ești atunci când te afli  atât de jos încât nu ai pe ce clădi. Când ai o bază, dar din varii motive nu ai putut merge cu studiile mai departe,  nu e din vina ta. Dar sunt proști care sunt atât de jos ( 5,6 clase, de ex., sau liceu făcut cu chiu cu vai, fără bac, sau vreo pițipoancă ce a prins un tren la distanță pe la 30 de ani că la 16- 20 avea alte preocupări ;))  încât sunt irecuperabili...și tocmai ei vorbesc.  Repet:  grav e atunci când nu ai pe ce clădi! ...când ești jos de tot dar te dai mare gratuit! 

Doar atât: să le dăm peste nas cu argumente ca să-și dea seama cât sunt de proști! Și că tot ce e scris în acest blog și mai ales AICI  este adevărat sută la sută, cu argumente. Cu argumente. Verificate !Și nu o dată!! Chiar dacă din prostie nu se recunosc argumentele, adică se neagă evidența...
E o vorbă p-aici prin Ardeal: ”prostu   nu-i prost destul dacă nu e și fudul ”

În rest, la mulți ani, să vă ” simteți” bine fiecare la nivelul vostru, să vă vedeți lungul nasului e cel mai important și atunci veți fi fericiți! 
Nu veți fi fericiți atâta vreme cât veți dori să fiți ca alții, atâta vreme cât veți căuta mereu să trăiți viața altora. Cei asemenea sunteți demni de milă pentru că nu veți fi niciodată mulțumiți de ceva, deci veți fi mereu nefericiți și mereu vă veți dori altceva. Încercarea disperată de a copia pe cineva reprezintă o formă patetică de invidie. Invidioși deci nefericiți.

Lady in red. Ma couleur préférée. A vie!
 Poate voiam să bem un suc natural, tot plimbându-ne ni se făcuse sete la un moment dat, dar fiindcă era închis ne-am mulțumit și cu un chefir. :))))Niciun comentariu:


VIAȚA-I RĂSPLĂTEȘTE PE CEI CE NU SE DAU BĂTUȚI!