marți, 13 august 2013

Facebook.com

              Am cont pe Facebook din anul 2008. 


           Am constatat faptul că mulți oameni nu au înțeles că această rețea de socializare a fost inventată pentru COMUNICARE. Că pentru a ” comunica” trebuie să oferi ” conținut”. Adică trebuie să-ți folosești neuronii, să gândești deci, să înveți și apoi să creezi și nu în ultimul rând, să evoluezi. Sunt mii de ” loseri” sau mai des ” loserițe” care nu au altceva mai bun de făcut decât să abuzeze de această rețea postând pe wall-uri chestiuni total inutile,” gen”: punem check pe unde umblăm...citate sforăitoare ” gen” ”Iubirea învinge tot”, ” Rațiune și simțire”,” Râzi cu noi” și multe, multe altele...bucurându-se că ALȚII au avut cap să gândească și pentru ele; pițipoancele care, afară de aceste citate memorabile, mai postează POZE. Dar nu orice fel de poze, ci ” gen”: ”Pițipoanca pe credenț”, ”Pițipoanca la malul surpat”, ”Pițipoanca înconjurată de peturi”, ”Pițipoanca la Mc Donald s” ( mereu fomistă - nu-i place deloc să stea în bucătărie )- săraca de ea, în prostia ei nu realizează că nu e deloc ” de bon ton”, că e nesănătos tare...mai bine și-ar mânca salata acasă, ar fi mult mai câștigată...ea și familia ei, care mănâncă fiecare pe unde apucă - , ”Pițipoanca în costum de baie la mare, cu mâinile-n șolduri,cu pălărie penibilă, cu boruri mari și ondulate,total demodată ( ”la malul surpat ”:)).- probabil că o confundă cu un parasolar :)))))- pe piți de acest gen le poartă pălăria pe ele nu invers :)))- Aceste piți nu realizează că este foarte periculos a posta PUBLIC o imagine în costum de baie: oricine poate descărca această poză și o poate posta la rândul său pe site-urile pentru adulți, de exemplu.Și oricum, este indecent gestul, dar educația...care educație??? că despre lipsa ei vorbim aici. Că tu, pițipoancă ce ești, nu te uiți în jur când te pozezi și pui în văzul lumii camera ta dezordonată, sau tu în parc gătită dar ți-ai uitat papucii de casă în picioare, că rânjești fals la obiectiv cu ochelarii de soare cât fața  când cerul e plin de nori, obligatoriu cu mâinile în șold, etc. Pozele postate sunt de admirat, că de aia le pui, nu? Păi și atunci, ce caută aici poze- caricatură??? 

                Pițipoanca din ziua de azi ar face orice să atragă atenția asupra ei, ” să moară dușmanii”...)))) Ea arată, obligatoriu, așa: mică de statură, talie lungă, fundul jos și picioare scurte. Și orice ar face, oriunde ar apărea, o recunoști imediat. O găsești locuind la etajele superioare ale blocurilor turn -mastodont, muncitorești, din cartierele mărginașe ale orașelor și mai ales ale capitalei, sau în cartierele mărginașe - mahalale-.  (Și pentru că, citind aceste rânduri, piți realizează că nu dă bine să stai la etaj mare într-un bloc muncitoresc confort patru, scopul vieții ei va fi de acum să prindă un fraier care să o mute de acolo...și fraieri se găsesc mereu pe lumea asta. Și chiar dacă și-ar realiza ”visul” de a scăpa de etajul de sus-sus care a consacrat-o, poate sta și în palate că tot aceeași mizerie va fi, lucruri aruncate peste tot și căcălite. Pentru că, atunci când ești de neam prost și nu ai educație, nu ai cum să fii altfel și ți se pare că așa e normal. Poate melteanul să aibă ceva ” pretenții” astfel încât s-o mai capaciteze pe piți să pună mâna pe ceva treabă...că altfel s-a trezi piți cu vreo scatoalcă peste ceafă...că melteanul nu știe multe) Este în cel mai bun caz mediocră ca intelect și este ușor de identificat și din acest punct de vedere: ea nu admiră, nu aprobă, nu încurajează, ci doar critică, neagă, refuză și contestă. Din cauza acestui  fel de a fi atrage  în jurul ei doar persoane submediocre...așa...ca să se simtă ea superioară ( dacă tot stă la etajele superioare...:))) și să-i transforme în slugi, pentru că ea, pițipoanca, s-a născut obosită. Prin urmare ocupația ei de bază este odihna. ”Dormitul pe ea”- cum se spune. Se îmbracă fără gust, ex: ”bermude” de blugi (!) și cu sandale cu tocuri înalte! :))))), rochie și șlapi de casă prin oraș, etc. Deci nu știe nici să se îmbrace, nici să vorbească, nici să gătească, nici să spele, nimic. Se adresează partenerului ei cu câteva clase primare cu apelativul ” iubi”. :))))))), ca toate pițipoancele care se respectă:)))

               În anii aceștia am învățat de ce e necesar să-mi fac curățenie în lista de prieteni și să postez doar pentru ei. Toate informațiile îmi sunt secrete, nici un străin sau neavenit nu poate posta pe peretele meu sau nu poate vedea decât chestiuni NEUTRE. Am avut  cereri de prietenie de la diverse persoane care nu aveau pe profil nici măcar poza; nu numai că am respins cererea dar am și blocat-o, așa cum am făcut și cu alte personaje care sunt tare ” interesate” de pagina mea, folosind-o apoi ca sursă de inspirație. Am pus prietenii la secret pentru că, de necrezut, pe facebook se ” fură ” prieteni! Nu am cum să vă explic, dar credeți-mă pe cuvânt, am pățit! Eu sunt mândră că unele persoane mă copiază,- elevele mele îmi spun, de generații, că am fost un model pentru ele -  dar acele persoane trebuie să aibă ceva în cap și să adapteze, să îmbogățească. Pițipoanca în analiză își fixează ca model o personalitate-femeie și apoi încearcă să o copieze , pentru că singurul ei neuron apt nu poate mai mult.  Dar nu-i reușește pentru că niciodată copia nu are valoarea originalului, se știe. 

               Mare pierdere de vreme este ca să dai toată ziua check pe unde umbli, -de parcă nu toată lumea circulă- și ce-i cu asta???- să postezi în fiecare zi de pe youtube manelele preferate - apoi să le ștergi când vezi că nu sunt apreciate de alții...că tu...pițipoancă ce ești...nu-ți asumi ceea ce ești...mereu vrei să pari altceva sau altcineva, nu-i așa??? dar nu prea reușești! sau să ți treacă orele căutând pe wall-urile altora ce poți distribui la tine, ca și cum peretele tău ar avea o valoare dacă zero barat, așa ca tine, este și contribuția ta. Că tare deșteaptă trebuie tu să te crezi când postezi aforisme sau citate sforăitoare ”gen ”, ”Trepte ale vieții” sau ” Cuvinte celebre”.  E ca și cum l-ai fi zămislit tu, nu??? .Ok, nu spun că e  interzis, dar să nu pui tu o dată măcar, o singură dată, o temă de discuție, o idee ce-ți străbate căpșorul tău de pițipoancă cu Diplomă luată la grămadă în anii din urmă...și cu ”masterat” pe deasupra, obținut la fel și care, evident, nu-ți ajută la nimic! ( Recunosc, nici mie nu mi-a ajutat, nici măcar un punct nu mi s-a adăugat la Gradația de merit pentru masterat, bine că oricum aveam punctajul cel mai mare). 

               Cât de proastă să fii, tu,  piți, ca să nu fi în stare să postezi nimic provenit din capul tău doar ceea ce au scris alții ” gen” proverbe, zicători și alte aforisme de buzunar  de înțelepciune pseudo-adâncă ” gen” : ” mai bine să regreți că ai făcut decât să regreți că n-ai făcut” :))))))). Păi dacă nu ești în stare, atunci de ce ții coada sus??? De ce te crezi deșteaptă când capul tău bubuie de prostie??? De vid??? Și se pare că ești foarte încântată de ale tale copy-paste, mai - mai că-ți vine să crezi că le-ai gândit tu... ” Marele filozof” preferat de tine este  acesta :))))))) din care nu prididești să dai citate pentru că singurul tău neuron, și acela  nefuncțional, nu poate produce nimic


               Și acum o mică lecție pentru piți, știu că ea a lipsit de la școală la timpul ei. Interpretăm aforismul celebrului Lucian Blaga ( uită-te pe net să vezi cine e Lucian Blaga):” Cu penele altuia te poți împodobi dar nu poți zbura”
Interpretare: poți să-ți dorești să ai aceleași calități ca o persoană pe care o admiri ( în secret, că pe față nu recunoști) dar niciodată nu vei fi la fel de bună ca ea întrucât îți lipsesc originalitatea, spiritul creativ și individualitatea.
               Hai, piți, scrie măcar o dată o propoziție/ frază  de la tine, hai, o singură dată, nu e greu deloc...este chiar...ușor: uite un exemplu bun pentru tine: 
”E dimineață...beau cafeaua...mă uit pe geam...”. Vezi? Nu e greu! Este GENUL TĂU :))))- 
ps. Exemplu de postare marca Mircea Badea:
În tradiția obsesiei meltenești pentru nuntire, nășire, împuire, încuscrire...etc”
Poate nu ar fi rău să explicăm pentru pițipoancele cu un neuron și acela nefuncțional:
- meltean= bădăran,cocalar, manelist, josnic, needucat, nesimțit, ”jmecher”  neșcolit ( câteva clase...acolo), tupeist, obraznic. Tipul melteanului: umblă vara pe caniculă cu pantofi negri și ciorapi albi, pantaloni negri de stofă, etc :). I se mai spune și ” pițiponc”. Se laudă cu ” școala vieții” făcută la colț de stradă, că alta nu are:). Singurul lui neuron îi spune  că este o mare calitate să ai școala vieții, oricum el nu ar pricepe altceva..:)))
- obsesie pentru nuntire= nunta obligatorie, chiar dacă pe bani împrumut deci...” capra râioasă da coada sus”, deci nunta, cu tot tacâmul, înmulțitul ca ”Rașela” și restul.
nășire=nașule...finule...nășicule...finuțule...nășică...iubirică...amantică...divorțică...apoi nuntica mirelui cu nășica...și tot așa!
-împuire= deci înmulțire, nu? adică la noi ca la țigani: câți copii dă Domnul, nu contează că le dăm zero educație, că micuții cresc ca buruienile fără să li se spună ce e rău și ce e bine, fără nici o regulă de viață, nu contează cine cu cine sau câți ( copii) prin câte părți... diferite. Păi dacă e meltean...omu nu gândește cu capul de sus! Atâta poate, atâta face! Cu fiecare pițipoancă întâlnită în cale face un pițiponc mic! Și apoi, după el, potopul. ;) A împui, împuire! A melteni, meltenire! A maneli, manelire! :))))) Vedeți cum se leagă toate astea??? 
- încuscrire- aici nu e mult de comentat, sper că pițipoanca a înțeles că este un grad de rudenie în urma nuntirii , cu părinții lui, cu ai ei, apoi cu surorile, cu frații, cu nașii, cu finii, iar cu neamurile...mă rog...acolo, toți la grămadă, cum le place pițipoancelor și meltenilor-cocalari-maneliști să trăiască: la grămadă! Să nu știe stânga ce face dreapta! Așa e cel mai bine pentru ei. Așa și numai așa sunt în elementul lor! (” Ca șobolanii”, vorba cuiva , referindu-se exact la subiect:)))


P.S.
 1) Această postare este un PAMFLET ;)
 2) Orice asemănare cu persoane reale este pur întâmplătoare ;)   
 3) Așadar, pițipoancelor care sunteți pițipoance , v-ați recunoscut...nu-i așa? Și faceți eforturi mari ca să nu păreți...dar...neamul prost și gena iese la iveală, orice ați face.    
                         PIȚIPOANCĂ =  FORMĂ DE VIAȚĂ NEREUȘITĂ ( FVN)
ps: ” Mă uit la tine ca la soare”, ” Ce bine ne stă împreună”, ” Fură-mă voinice ”... sunt câteva din titlurile de manele pe care pițipoancele le postează pe fb. MDRRRR:)))))))
Deci, piți, te recunoști???? Da, da, cu tine vorbesc!
Aceste piți îți fac un titlu de glorie din numărul progeniturilor făcute întâmplător cu diverși. 


               Cel mai mare ”câștig” al lor este că rămân cu progeniturile pe cap, ca să îngroașe rândul copiilor prost crescuți...rebuturi ale societății. 
Aceste pițipoance ar trebui să participe la niște cursuri ( traininguri) ca să învețe cum să-și țină familia aproape, unită, în așa fel încât progeniturile lor să nu trăiască în suferință că nu au ambii părinți aproape și să nu se simtă mereu altfel decât ceilalți copii. Iar când melteanul poposește ” acasă” doar cât și când vor mușchii lui, dacă nu cumva dispare cu lunile...asta nu mai e căsnicie, ci țigănie. Și apoi...păcat de copiii care cresc într-un astfel de mediu toxic.
Dar probabil că cerem prea mult acestor piți - posesoarele unui singur  neuron și acela nefuncțional, le dăm prea mare importanță. Sau poate nu, pentru că eu, lucrând în învățământ, sunt, trebuie să fiu interesată de unele aspecte, cum ar fi cauzele  care determină elevii mei să se comporte într-un fel sau altul. Pentru că totul vine din copilărie, din mediul în care ai crescut și de gena transmisă.

             Pentru aceste pițipoance proaste ideea de familie nu le spune nimic, din păcate! Ele au impresia că dacă au fătat progenituri cu diverși indivizi și apoi rămân, uneori, să- i crească singure, e ceva ok. Păi le dau o veste tristă: atâta vreme cât trăiești în promiscuitate și faci copii cu diverși bărbați nu ai de ce să-ți faci titlu de glorie. Pentru că acei copii vor fi niște nefericiți, needucați, având niște mame egoiste, leneșe și proaste care nu vor pune niciodată pe  primul plan binele copiilor lor! De aceea spun că acești copii sunt niște nefericiți! Sărmanii de ei! Pentru că și ele, pițipoancele, nu au nici ele, la rândul lor,  o bună educație...deci...de unde nu e nici Dumnezeu nu cere! Iar ele, în prostia lor, cred că așa  cum știu ele, e ok! Dar nu e deloc ok! Sunt de compătimit! Dar ce te faci cu un om care nu vrea să meargă înainte , de leneș ți puturos ce e???
Indirect aceste scrieri pe blog fac și educație acestor pițipoance, depinde de neuronul lor unic dacă funcționează, ca să se prindă că despre ele este vorba, ca să bage ceva la cap...

               Aceste piți, pentru că sunt goale pe interior, caută împlinirea înafara propriei ființe. Și atunci, ele cred că, printr-un alt copil vor reuși să suplinească golul permanent din ele. Dar ele nu știu, pentru că sunt proaste, faptul că un copil este o investiție pe viață: dacă vrei să nu fie un ratat, trebuie să te ocupi permanent de acel copil din toate punctele de vedere. Altfel te trezești că ai eșuat în meseria de părinte, ca un examen ratat. Propriul eșec nu e singurul risc pe care și-l asumi, ci, cel mai mare eșec e acela de a-l ” rata” pe el sau de a fi responsabil de neajunsurile ce vor deriva din eșecurile tale de ratată ce ești. Ai înțeles, piți??? Eșecurile copilului tău sunt eșecurile tale. Și trebuie să ți le asumi, atâta vreme cât te pui pe tine pe primul plan și nu nevoile copilului.

                Eu, ca și cadru didactic, simt o nesfârșită milă pentru elevii care provin din familii dezorganizate. Îi recunosc imediat: retrași, timizi, complexați, introvertiți,
iar mai spre adolescență recalcitranți, uneori chiar cu probleme de comportament în încercarea lor de a atrage atenția asupra lor din lipsa vădită de afecțiune. Ei, aici ar merita să mă opresc mai mult cu considerațiile mele...ar fi multe de spus... 


Later edit:

Am citit nu demult un articol care mi-a plăcut la nebunie, scris într-un stil pe care-l agreez. E despre ” familista de pe facebook” intitulat ” Tu și familia ta perfectă de pe facebook. ( dă click și citește, o să te recunoști)

Scrie autorul: 
 ” Am observat că preponderent femeile sunt cele care țin morțiș să-și etaleze insistent pozele ce prezintă iluzia unei vieți perfecte  și împlinite din toate punctele de vedere. Te-ai măritat, ai dat pe goarnă un copchil...Dă-i și trântește 5000 de poze pe Facebook, pentru că tu ești prima și singura de pe planeta asta care a reuși o asemenea performanță. Vă duceți la cumpărături? Repede o poză în care ne prefacem obosiți. Mergem la un restaurant? Poză de familie cu zâmbet mare. Noi la piscină, noi la țară, noi pe drum, noi în mașină, pe lângă mașină, noi la joacă, înainte de somnic, după somnic ș.a.m.d.”

Eu zic așa: nu e rău să mai citim câte ceva de pe paginile web din care să învățăm ceea ce nu știm.
La subiect,  recomandarea mea este aceasta

Nu ar fi rău să citim și acest articol, să vedem AICI  de ce unii oameni preferă să-și afișeze viața personală pe feisbuc.

VIAȚA-I RĂSPLĂTEȘTE PE CEI CE NU SE DAU BĂTUȚI!