sâmbătă, 5 decembrie 2009

Colegiul Şincai în presa localăConcursul « Cangurul francofon » la Colegiul Naţional« Gheorghe Şincai’ » din Baia Mare
Cel mai popular concurs din lume, Cangurul lingvist este un proiect educaţional menit să promoveze, prin intermediul concursurilor şcolare, studiul şi utilizarea limbilor moderne : franceza, engleza, germana,spaniola.
Se desfasoară în doua secţiuni, dupa cum urmează :
- Limbile franceză şi spaniolă
- Limbile engleză şi germană
In cadrul fiecarei secţiuni sunt propuse simultan diferite întrebări în două limbi, concurenţii putând opta la fiecare întrebare pentru o limbă sau alta, după preferinte.
Catedra de limbă franceză de la Colegiul Naţional « Gheorghe Şincai » încurajează şi sprijină elevii să participe în număr cât mai mare la acest concurs pentru că :
- Antreneaza cunoştinţele de limbă , civilizaţie şi cultură generală;
- Pune în valoare perspicacitatea, viteza de reacţie, spiritul ludic, intuiţia, creativitatea;
- Subiectele sunt grupate pe niveluri de învătământ (clasele: IX-X, XI-XII), pentru a fi adaptate cunostinţelor specifice vârstei fiecărui elev;
- Testele conţin 40 de întrebari cu grade progresive de dificultate, astfel încât orice concurent să poată răspunde corect la cel putin o parte din întrebări;
- Intrebarile sunt în format grilă, pentru ca evaluarea să se facă în mod obiectiv, iar elevii să se obişnuiască cu acest format modern de testare;
- Subiectele sunt redactate şi selectate de echipe de profesori şi supervizate de reprezentanţi ai instituţiilor internaţionale care sprijină derularea proiectului în România.
- Dezvoltă capacitatea de a selecta şi de a lua decizii;
- Fiecare participant este câstigător; toţi concurenţii primesc premii şi diplome
In acest an scolar concursul a avut loc în data de 13 noiembrie 2009.De la colegiul nostru au participat un total de 42 elevi.( prof.Aina Băbuţ - 7 elevi şi prof.Cornelia Dumbravă- 35 elevi), cu rezultate bune şi foarte bune. Eleva ALEXANDRA KARLA PUŞCAŞ din clasa XI –a F ( prof.Cornelia Dumbravă) a obţinut Locul I pe judeţ , ceea ce-i conferă dreptul de a participa la poba de baraj care va avea loc la primavară la Bucureşti.
Felicităm pe toţi elevii participanţi şi le mulţumim pentru implicare în numeroase activităţi extraşcolare, ceea ce face colegiul nostru cunoscut atât la nivel naţional cât si internaţional, nu doar la stiinte exacte ci şi la limbi moderne. Ii mulţumim de asemenea pentru sprijin doamnei prof. Natalia Fărcaş, organizator al concursului Cangurul la toate disciplinele în colegiul nostru, precum şi direcţiunii, reprezentată de domnul director Ioan Muresan, care este întotdeauna alături de noi.

3 comentarii:

Stefan spunea...

Felicitari. Ma bucur pentru rezultatele obtinute de eleva ta. Succes pe mai departe

metaphor spunea...

Multumesc mult, draga @stefan.c

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

VIAȚA-I RĂSPLĂTEȘTE PE CEI CE NU SE DAU BĂTUȚI!