sâmbătă, 4 aprilie 2009

Am reusit!

Astăzi, 4 aprilie 2009, a avut loc faza judeţeană a Festivalului cântecului francofon " Chants, sons sur scène",( director Festival, prof.Nicolae Weisz, iniţiatorul acestei sărbători în anul 2002, şi conducătorul echipei organizatoare, alături de doamna prof.Maria Paşca, preşedinta ARPF filiala Maramures) ediţia a 8-a, în sala de concerte a Liceului de Artă din Baia Mare. S-au prezentat elevi în numar mare, talentaţi; selecţia a fost una foarte riguroasă, având în vedere că în acest an cu toţii au fost foarte bine pregătiţi.
Noi suntem foarte bucuroşi pentru că elevele noastre, reprezentantele Colegiului ' Gheorghe Sincai" din Baia Mare, Pop Gabriela si Puşcaş Karla, ambele din clasa X F, s-au calificat pentru faza naţională, care va avea loc in luna mai la Baia Mare.
In peisajul francofoniei, festivalul international de muzica francofonă ocupă deja un loc bine definit: muzică, prietenie, limba franceza si iar muzică, recitaluri, emoţii, concurs...De ce? Pentru limba franceză şi pentru muzică. Pentru frumuseţea muzicii şi pentru prietenie şi pentru francofonie!
Acest festival este considerat unul dintre cele mai bune manifestari de promovare a limbii si civilizatiei franceze din România. De aceea Ambasada Franţei în Romania şi Delegaţia Wallonie-Bruxelles au devenit partenerele Asociaţiei Române a Profesorilor de Franceză ( ARPF) în organizarea acestei sărbători muzicale.
MULT SUCCES LA FAZA NAŢIONALĂ!!!!

2 comentarii:

Mariana Hudrea spunea...

Felicitari intregii echipe.

metaphor spunea...

Draga Mariana, iti multimi foarte mult, de acum urmeaza greul, pentru luna mai la faza nationala/internationala. Sa vedem cati au trimis piese de jurizat si daca avem si straini.
Ce-ti mai fac elevii tai cei grozavi din XI E ? Transmite-le salutari din partea mea.Si tie la fel, numai bine.


VIAȚA-I RĂSPLĂTEȘTE PE CEI CE NU SE DAU BĂTUȚI!